قسمت اول
هورمونها روی خلق و خو تأثیر دارند، اما آیا میدانید که همین هورمونها روی وضعیت دهان هم تأثیر میگذارند؟ تغییرات هورمونال خانمها در مراحل مختلف روی سلامت دهان آنها تأثیر دارد. در دورههای بلوغ، قاعدگی، بارداری، یائسگی و مصرف داروهای هورمونال و ضدبارداری دهان ممکن است دچار تغییراتی بشود.
کنترل تغییرات هورمونال امر قابل انجامی در بیشتر افراد نیست ولی با دانستن تغییراتی که در دهان به دنبال تغییرات هورمونی اتفاق میافتد، میتوان از بسیاری از مشکلات دهان و دندان پیشگیری کرد.
در مورد درد بعد از درمان در دورههای مختلف سیکل خانمها مطالعات متنوعی انجام شده است و احتمالاً پاسخ درد با دورههای مختلف سیکل خانمها، رابطه دارد ولی از آنجایی که درد بعد از درمان به عوامل بسیار متنوعی بستگی دارد و قابل پیشبینی نیست، به عنوان فاکتور تاثیرگذار در انتخاب زمان درمان در خانمها در نظر گرفته نمیشود.
قسمت دوم
دوران بلوغ:
در دختران هورمونهای (استروژن و پروژسترون) افزایش مییابد که این افزایش هورمونها در بلوغ منجر به ژنژویت (التهاب اولیه لثه) میشود که مقدمه آغاز بیماریهای لثه میباشد.
که در این حالت لثه قرمز، حساس، متورم و با کوچکترین تحریک دچار خونریزی میشود.
برخی از باکتریهای عامل التهاب لثه، از استروژن به جای ویتامین K برای رشدونمو خود استفاده میکنند.
خوشبختانه جینجیویت به درمانهای دندانپزشکی پاسخ مناسبی میدهد.
جرمگیری
ویا برداشت پلاک حتی به تنهایی به عنوان مداخله درمانی معمولاً کافی هستند.
در ادامه افزایش بهداشت دهان و دندان با مسواک زدن صحیح و مرتب، استفاده از نخ دندان و ?دهانشویه میتواند مشکل را بدون نیاز به مداخله بیشتر برطرف کند.
اثرات تغییرات هورمون های خانم ها بر دهان و دندان در مراحل مختلف زندگی